Сладкиш с рикота и смокини


Необходими продукти:

150 г краве масло
200 г пудра захар
4 яйца
150 г рикота
кора от 1 лимон
70 г бадемово брашно
2 с.л. маково семе
150 г универсално брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. ванилов екстракт
15 бр. смокини
пудра захар

Начин на приготвяне:

В купа разбийте омекналото краве масло с пудрата захар на пухкав крем. При непрекъснато бъркане едно по едно прибавете яйцата. Идва ред на рикотата, настърганата кора от един лимон, бадемовото брашно и маковото семе. Разбъркайте внимателно.
  Пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Прибавете го към останалите продукти на няколко пъти, като всеки път разбърквате. Накрая за аромат добавете една чаена лъжичка ванилов екстракт.
  В тава покрита с хартия за печене изсипете равномерно сместа. Отгоре наредете разполовените смокини.
Поставете тавата със сладкиша в загрята на 180 градуса фурна. Печете го около 30 минути или до суха клечка. Готовият десерт поръсете със пудра захар.


 

Коментари