Торта Капрезе

Нещо ново от мен-италианска торта Капрезе. Уникално вкусна и богата на аромати и шоколад. Без излишни декорации, сама по себе си тортата е изкушение. Опитайте и се насладете!
Необходими продукти :

170 г меко масло

170 г пудра захар 

5 яйца

щипка сол

170 г смлени бадеми

170 г тъмен шоколад 50%

14 г какао

40 г нишесте

бакпулвер 5 г

настъргана портокалова кора 1 ч.л.

ванилия 1 бр.

Начин на приготвяне:

Маслото (на стайна температура) се разбива със захарта на крем. Един по един,при непрекъснато разбиване се прибавят само жълтъците на яйцата.

В друга купа се смесват само сухите съставки: смлените бадеми, настърганият тъмен шоколад,какаото,бакпулвера,настърганата портокалова кора и ванилията. Сухата смес се разбърква до еднородност,след което се пресипва в купата с разбитото масло и жълтъци. Разбърква се с помощта на шпатула.

Белтъците заедно със захарта и щипка сол се разбиват на твърд сняг. На порции се прибавят към останалата смес и с леки движения се обърква до пълното обединение на продуктите.

Сместа за този невероятно вкусен десерт се прехвърля във форма с подвижен борд, предварително на която дъното сме покрили с хартия за печене.

Тортата се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 45 минути или до готовност. Сервира гарнирана с лъжица сметана или топка сладолед.




 


Коментари