Спекулациус - немски коледни бисквити

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
2 с.л. канела
1/2 ч.л. индийско орехче
1/2 ч.л. кардамон
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/4 ч.л. карамфил
3/4 ч.ч. краве масло
1 ч.ч. кафява захар
1/2 ч.ч. бяла кристална захар
1/3 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашното, содата, солта и подправките.
 В друга купа разбийте заедно омекналото масло и захарта, докато стане леко и пухкаво. Прибавете половината брашнена смес при непрекъснато бъркане на ниска скорост. Следва ред на млякото и останалата брашнена смес. Оформете тестото, увийте в найлон и охладете, докато стегне, поне 2 часа или до една нощ.
 Разделете тестото на две или три топки и разточете една по една всяка върху набрашнена повърхност. Изрежете бисквитите с формички за спекулациус, които обикновено са с правоъгълна форма. В случая използвах точилка с релефна форма и изрязах бисквити с кръгъл резец.
 Подредете сладките в тава покрита с хартия за печене, която е нужно да поставите в хладилник за половин час.
 Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-15 минути или докато краищата им започнат да покафенеят.


 

Коментари