Кремообразно мляко с ориз


 Необходими продукти:

1 ч.ч. кръглозърнест ориз 
1 ч.ч. вода 
6 ч.ч. прясно мляко
1 пръчка канела
6 с.л. захар
щипка сол
2 с.л. нишесте 

Начин на приготвяне:

 Оризът се измива и поставя в тенджера с чаша вода. Вари се на умерена температура.
Когато попие водата и набъбне, се налива прясното мляко и добавя щипка сол. При варенето за повече вкус може да се сложи пръчка канела.
Разбърква се периодично, за да не загори.
Когато е почти готов, към него се прибавят захарта и две супени лъжици нишесте, разтворени в малко вода или мляко, а пръчката канела се изважда. 
Десертът се готви още малко, след което се разпределя в десертни купички. За завършек се поръсва с канела. Припомнете си вкуса на детството и се насладете!



 

Коментари