Необходими продукти:
жълтъци от 3 яйца
300 г захар
125 г краве масло
400 г счукани орехи
вафлени кори
Начин на приготвяне:
Жълтъците, маслото, половината захар се смесват и се слагат в тенджерка
на котлона. Готви се на умерена температура и се бърка непрекъснато,
докато захарта се стопи. Сместа не трябва да завира, защото жълтъците ще
се пресекат.
Останалата захар се стопява на карамел.
Топлият карамел се изсипва върху още топлата маслено-жълтъчена смес.
Тук трябва да се внимава, защото започва едно бурно кипене и е възможно
да се изгорим!
Добавят се счуканите орехи и всичко се обърква много добре. След като пълнежът на нашите вафлички се охлади леко, се разпределя върху вафлената кора.
Разстила се с помощта на нож. Отгоре се слага другата кора, притиска се и
се потупва леко с ръка за да се разпредели плънката равномерно.
След като изстине, се реже с остър нож на малки вафлички.
Коментари
Публикуване на коментар