300 г сирене фета
200 г гъсто цедено кисело мляко
3 скилидки чесън
зехтин 2 с.л
1 люта чушка
200 г гъсто цедено кисело мляко
3 скилидки чесън
зехтин 2 с.л
1 люта чушка
1 щипка чили на люспи
Начин на приготвяне:
В купа се смесват сиренето фета и киселото мляко.
Аз не разполагах в момента с фета и го замених с българско хубаво краве сирене.
Добавят се 2-3 счукани на каша скилидки чесън, нарязаната на ситно зелена люта чушка и зехтина.
Замених прясната люта чушка, понеже още не им е сезонът, с консервирана.
Тирокафтери се разбърква до еднородна смес, като може да се използва и блендер.
Сервира поръсено с малко чили на люспи, ситно нарязан магданоз и препечени филийки хляб.
Аз не разполагах в момента с фета и го замених с българско хубаво краве сирене.
Добавят се 2-3 счукани на каша скилидки чесън, нарязаната на ситно зелена люта чушка и зехтина.
Замених прясната люта чушка, понеже още не им е сезонът, с консервирана.
Тирокафтери се разбърква до еднородна смес, като може да се използва и блендер.
Сервира поръсено с малко чили на люспи, ситно нарязан магданоз и препечени филийки хляб.
Коментари
Публикуване на коментар