Необходими продукти:
400 г суров кадаиф
5 с.л. краве масло
5 с.л. захар
1 ч.ч. натрошени орехи
5 с.л. захар
1 ч.ч. натрошени орехи
За крема:
1 л. прясно мляко
2 бр. жълтъци
4 с.л. брашно
3 с.л. царевично нишесте
1 л. прясно мляко
2 бр. жълтъци
4 с.л. брашно
3 с.л. царевично нишесте
160 г захар
1/2 ч.л. ванилов екстракт
200 мл сладкарска сметана
1/2 ч.л. ванилов екстракт
200 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне:
Нарежете суровият кадаиф с помощта на кухненска ножица на дребни парченца и го сложете в голям и дълбок тиган. Полейте кадаифа с разтопено краве масло и
поръсете с пет супени лъжици захар.
Сложете го на котлона и го печете, докато леко покафенее. Бъркайте непрекъснато, за да не загори. Сложете орехите и печете още малко. Когато кадаифът е готов, го дръпнете на страни, за да изстине.
За крема разбийте в тенджера два жълтъка. Налейте прясно мляко и прибавете, захарта, брашното и нишестето.
Сложете млякото на котлона и варете крема на средна температура, като разбърквате непрекъснато. Когато се сгъсти, дръпнете от котлона и го оставете да се охлади леко. Тогава прибавете течната сметана и ванилията. Разбъркайте.
На дъното на тавичка разстелете равномерно половината от кадаифа. Отгоре разпределете ваниловия крем. Накрая покрийте с останалия кадаиф.
Поставете десерта в хладилник за 5-6 часа, а най-добре за една нощ. Сервирайте и се насладете!
Сложете го на котлона и го печете, докато леко покафенее. Бъркайте непрекъснато, за да не загори. Сложете орехите и печете още малко. Когато кадаифът е готов, го дръпнете на страни, за да изстине.
За крема разбийте в тенджера два жълтъка. Налейте прясно мляко и прибавете, захарта, брашното и нишестето.
Сложете млякото на котлона и варете крема на средна температура, като разбърквате непрекъснато. Когато се сгъсти, дръпнете от котлона и го оставете да се охлади леко. Тогава прибавете течната сметана и ванилията. Разбъркайте.
На дъното на тавичка разстелете равномерно половината от кадаифа. Отгоре разпределете ваниловия крем. Накрая покрийте с останалия кадаиф.
Поставете десерта в хладилник за 5-6 часа, а най-добре за една нощ. Сервирайте и се насладете!
Коментари
Публикуване на коментар