Мързелив тутманик със сирене без месене

 


 Необходими продукти:

3 яйца 
1 ч.ч. кисело мляко 
1 к.л. сода бикарбонат 
80 мл олио 
50 краве масло 
2 ч.ч. брашно 
1 ч.л. бакпулвер 
150 г сирене 

Начин на приготвяне:

 Яйцата се разбиват с телена бъркалка. Към киселото мляко се прибавя лъжичка сода и след като шупне се слага при разбитите яйца. Сместа се разбърква и на струйка се наливат олиото и разтопеното краве масло.
 Брашното се пресява заедно с бакпулвера и на няколко пъти се прибавя към останалите продукти. Накрая се слага и натрошеното сирене. Получава се смес по-гъста от тази за кексово тесто. Прехвърля се в намазнена и набрашнена тавичка.
Тутманикът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Опитайте!


 

Коментари