Необходими продукти:
1 патладжан
4 червени чушки
олио
сол
1 с.л. оцет
3-4 скилидки чесън
копър
Начин на приготвяне:
Патладжанът се нарязва на кубчета и слага за около половин час в подсолена вода, за да се отстрани чернилката и горчивината. През това време чушките се пекат, почистват се от дръжки, люспи и семена.
Патладжанът се отцежда и слага в тиган със сгорещено олио. Пържи се до златисто. Тогава се прибавят нарязаните на парченца червени чушки. Предястието с чушки се овкусява със сол и оцет.
Дръпва се от котлона и тогава се прибавят счуканите скилидки чесън. Сервира се с нарязан на ситно пресен копър.
Опитайте!
Коментари
Публикуване на коментар