Необходими продукти:
1.200 кг свински плешка
1 глава лук
¾ ч.ч. кетчуп
¼ ч.ч. ябълков оцет
3 с.л доматено пюре
1 ч.л.чесън на прах
1 ч.л. смлян кимион
1 с.л. горчица
пушен червен пипер - на вкус
сол - на вкус
черен пипер - на вкус, смлян
Начин на приготвяне:
В огнеупорен съд (глинен гювеч или тенджера за бавно готвене) смесете
нарязаният на дребно лук, кетчуп, оцет, доматено пюре, чесън на прах,
кимион, горчица и червен пипер. Овкусете от всички страни със сол и черен пипер. Сложете я в съда за печене, като покриете със сместа от кетчуп.
Сложете капака и гответе на ниска температура от 6 до 8 часа, докато месото омекне много (трябва да се разпада лесно с вилица).
Прехвърлете свинското месо в голяма чиния или тава. Накъсайте го с
помощта на две вилици и разбъркайте със соковете, които е пуснало при
готвенето. Може да сервирате с гарнитура, върху хлебче или в тортила питка.



Коментари
Публикуване на коментар