Дърпано свинско


Необходими продукти:
 

1.200 кг свински плешка  
1 глава лук
¾ ч.ч. кетчуп 
¼ ч.ч. ябълков оцет 
3 с.л доматено пюре 
1 ч.л.чесън на прах 
1 ч.л. смлян кимион  
1 с.л. горчица
пушен червен пипер - на вкус
сол - на вкус
черен пипер - на вкус, смлян

Начин на приготвяне:

  В огнеупорен съд (глинен гювеч или тенджера за бавно готвене) смесете нарязаният на дребно лук, кетчуп, оцет, доматено пюре, чесън на прах, кимион, горчица и червен пипер. Овкусете от всички страни със сол и черен пипер. Сложете я в съда за печене, като покриете със сместа от кетчуп.

Сложете капака и гответе на ниска температура от 6 до 8 часа, докато месото омекне много (трябва да се разпада лесно с вилица).

Прехвърлете свинското месо в голяма чиния или тава. Накъсайте го с помощта на две вилици и разбъркайте със соковете, които е пуснало при готвенето. Може да сервирате с гарнитура, върху хлебче или в тортила питка.






Коментари