Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. смлян бахар
1/4 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. олио
2 ч.ч. кристална захар
4 яйца
1 ч.л. екстракт от ванилия
400 г тиквено пюре
За глазурата:
3 с.л. краве масло
1/3 ч.ч. кленов сироп
1/4 ч.л. канела
2 щипки сол
1 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
орехи за гарниране
Начин на приготвяне:
Първо смесете сухите съставки. Пресейте брашното в голяма купа. Добавете
канелата, содата за хляб, индийското орехче, бахара, солта и бакпулвера
в купата и разбъркайте с телена бъркалка.
В отделна голяма купа разбийте растителното масло и захарта, докато се
смесят напълно. Не е необходимо да използвате миксер. Достатъчна е и
телената бъркалка.
Добавете яйцата едно по едно, като се уверите, че всяко е напълно
смесено, преди да добавите следващото. Прибавете ванилията и отново
разбъркайте.
Сложете и останалите продукти, редувайки сухите съставки и тиквеното пюре, като разбърквате след всяко добавяне.
Изсипете тестото в предварително намаслена и набрашнена форма за кейк.
Почукайте силно тавата по плота няколко пъти, за да освободите въздушните мехурчета.
Сложете десерта в предварително загрята на 170 градуса фурна и печете
около 60 минути. Най-добре проверете готовността му с клечка. Оставете
кекса да се охлади 10 минути във формата, преди да го обърнете върху
решетка, за да се охлади напълно.
Пригответе глазурата, като сложите маслото, кленовия сироп, смляната
канела и солта в малка тенджера. Разбърквайте от време на време, докато
маслото се разтопи. Свалете тенджерата от котлона и добавете пудрата
захар и ванилията. Оставете да се охлади за няколко минути, докато
сместа леко се сгъсти.
С лъжица изсипете топлата глазура върху охладения кейк. Гарнирайте с нарязани орехи или други ядки по ваш избор.



Коментари
Публикуване на коментар