Американски тиквен кейк с кленова глазура


Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно 
1 ч.л. канела 
1 ч.л. сода бикарбонат 
1/4 ч.л. индийско орехче 
1/4 ч.л. смлян бахар 
1/4 ч.л. сол 
1 ч.л. бакпулвер 
1 ч.ч. олио 
2 ч.ч. кристална захар 
4 яйца 
1 ч.л. екстракт от ванилия 
400 г тиквено пюре 
За глазурата:
3 с.л. краве масло
1/3 ч.ч. кленов сироп 
1/4 ч.л. канела 
2 щипки сол 
1 ч.ч. пудра захар 
1 ч.л. екстракт от ванилия 
орехи  за гарниране

Начин на приготвяне:

  Първо смесете сухите съставки. Пресейте брашното в голяма купа. Добавете канелата, содата за хляб, индийското орехче, бахара, солта и бакпулвера в купата и разбъркайте с телена бъркалка.
 В отделна голяма купа разбийте растителното масло и захарта, докато се смесят напълно. Не е необходимо да използвате миксер. Достатъчна е и телената бъркалка.
 Добавете яйцата едно по едно, като се уверите, че всяко е напълно смесено, преди да добавите следващото. Прибавете ванилията и отново разбъркайте.
 Сложете и останалите продукти, редувайки сухите съставки и тиквеното пюре, като разбърквате след всяко добавяне.
 Изсипете тестото в предварително намаслена и набрашнена форма за кейк.
 Почукайте силно тавата по плота няколко пъти, за да освободите въздушните мехурчета.
 Сложете десерта в предварително загрята на 170 градуса фурна и печете около 60 минути. Най-добре проверете готовността му с клечка. Оставете кекса да се охлади 10 минути във формата, преди да го обърнете върху решетка, за да се охлади напълно.
 Пригответе глазурата, като сложите маслото, кленовия сироп, смляната канела и солта в малка тенджера. Разбърквайте от време на време, докато маслото се разтопи. Свалете тенджерата от котлона и добавете пудрата захар и ванилията. Оставете да се охлади за няколко минути, докато сместа леко се сгъсти.
 С лъжица изсипете топлата глазура върху охладения кейк. Гарнирайте с нарязани орехи или други ядки по ваш избор.



Коментари