Необходими продукти:
За кюфтетата
500 г пилешка кайма
1 глава лук
1 яйце
1 с.л. подправка за печено пиле
600 г дребен лук (балучка)
6 с.л. олио
100 мл сухо бяло вино
4 бр. смлени домати
1 с.л. червен пипер
2 бр. дафинов лист
1 с.л. брашно
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Пилешката кайма се омесва с нарязана на ситно една глава лук, едно яйце и подправки за пилешко. Оформят се кюфтенца, овалват се в брашно и се пускат във вряща вода.
Попарените кюфтенца се изваждат с решетъчна лъжица и се оставят
настарани.
В тенджера със загрято олио се пускат почистените лукчета и се задушават под капак. Когато омекнат се налива бяло вино. Изчаква се няколко минути и се прибавят смлените домати и червен пипер. В
тенджерата се налива вода (може да се използва тази в която са попарени
кюфтенцата). Яхнията се овкусява със сол, слагат се дафиновите листа и щом заври се намаля температурата на котлона.
Добавят се кюфтенцата и ястието се оставя да къкри за около 20 минути.
За да се уплътни соса, малко преди готовност се прибавя размито в малко вода лъжица брашно.
Готовата яхния се поръсва със смлян черен пипер и нарязан на ситно магданоз.



Коментари
Публикуване на коментар