Кавърма от свински джолан


Необходими продукти:

1 свински джолан 
олио
3 глави лук  
3 скилидки чесън 
1 червена чушка 
100 мл червено вино 
1/2 ч.ч. смлени домати 
1 ч.л. червен пипер
черен пипер 
1/3 ч.л. кимион 
сол
 
Начин на приготвяне:  
Свинският джолан се обезкостява и нарязва на средно големи парчета. Може да оставите и кожата. Месото се слага в дълбок тиган със загрято олио да се запържи. Към него се прибавя нарязаният лук, чесън и червена чушка. Когато омекнат, се налива червено вино и кавърмата се овкусява със сол, кимион, червен и черен пипер. След като се поизпари алкохолът, се добавят настърганите домати. 
Ястието се готви, докато остане на мазнина. Сервира се поръсена с нарязан на дребно пресен магданоз.
 


Коментари