Необходими продукти:
1 свински джолан
олио
3 глави лук
3 скилидки чесън
3 глави лук
3 скилидки чесън
1 червена чушка
100 мл червено вино
1/2 ч.ч. смлени домати
1/2 ч.ч. смлени домати
1 ч.л. червен пипер
черен пипер
1/3 ч.л. кимион
сол
Начин на приготвяне:
Свинският джолан се обезкостява и нарязва на средно големи парчета. Може да оставите и кожата. Месото се слага в дълбок тиган със загрято олио да се запържи. Към него се прибавя нарязаният лук, чесън и червена чушка. Когато омекнат, се налива червено вино и кавърмата се овкусява със сол, кимион, червен и черен пипер. След като се поизпари алкохолът, се добавят настърганите домати.
Ястието се готви, докато остане на мазнина. Сервира се поръсена с нарязан на дребно пресен магданоз.



Коментари
Публикуване на коментар